Αρχική Σελίδα

Καλωσήρθατε στην σελίδα της μελισσοκομικης επιχείρησης Μέλι Σάμου Ήρα

Το μέλι Σάμου Ήρα είναι μια μελισσοκομική επιχείρηση που εδώ και 17 χρόνια εδρεύει στον κάμπο της Χώρας-Μύλων της Σάμου. Στόχος της είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που αφορούν την μελισσοκομεία ( Μέλι , Γύρη , Πρόπολη , Βασιλικό Πολτό , Κερί , Κυψέλες , Γυρεοπαγίδες κτλ ) με την χρήση ορθών πρακτικών. ( Μη χρήση βλαβερών φαρμάκων , Σύγχρονες εγκαταστάσεις τυποποίησης μελιού , Χρήση συσκευασιών πιστοποιημένες για τρόφιμα με τις υψηλότερες προδιαγραφές , Αναλυτικές χημικές εξετάσεις ). Πέρα από την έμφαση στην ποιότητα θέλουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας και ποικιλία γι’αυτό τον λόγο οι παρτίδες από κάθε περιοχή αποθηκεύονται σε ξεχωριστές ανοξείδωτες δεξαμενές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αποτέλεσμα να μπορούμε να προσφέρουμε μέλι από τις διαφορετικές ανθοφορίες της εκάστοτε περιοχής.  Έπειτα το κάθε μέλι αποστέλετε για γυρεοσκοπική και διαθρεπτική αναλυση ώστε να μπορεί να χαρακτηρηστεί ως πρός το είδος του.

Η βλάστηση της Σάμου

Η Σάμος χαρακτηρίζεται ως νησί απαράμιλλης ομορφιάς γιατί συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Εκτός από μοναδικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Έχει να επιδείξει κατάφυτους ορεινούς όγκους, μονοπάτια για πεζοπορία, αναρριχητικά πεδία, σπήλαια και φαράγγια. Περισσότερες από 40 διαδρομές ανάμεσα σε πυκνά μεσογειακά πευκοδάση προσφέρουν μοναδική ευκαιρία για παρατήρηση της πολυποίκιλης πανίδας και χλωρίδας του νησιού. Ο Κέρκης, όπως και το όρος Άμπελος  παρουσιάζουν πλούσια πανίδα και φιλοξενούν πάνω από 1400 είδη ενδημικών και σπάνιων φυτών. Εξού και η ιδιαιτερότητα των μελισσομικών της προϊόντων.

Δίκτυο διανομής & συνεργατών

Εξυπηρετούμε ένα ευρύ κοινό στον Ν. Σάμου , στην υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση με το δίκτυο συνεργατών μας και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα το οποίο καλύπτει Ελλάδα , Ευρώπη και Βαλκάνια.

Οι εγκαταστάσεις μας είναι πλήρως συμμορφωμένες με τον ΕΦΕΤ , σύντομα και με πιστοποίηση HACCP. Κάθε χρόνο καταβάλλουμε προσπάθεια να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις μας και τις μεθόδους παραγωγής που εφαρμόζουμε. Απώτερος σκοπός αυτού η προσφορά ποιοτικών αγαπών στον καταναλωτή εντός και εκτός Ελλάδος.

Η τρέχουσες σοδειές γύρης / Μελιού έχουν παραχθεί από μελισσομάντρια τα οποία είναι τοποθετημένα σε απόμερες περιοχές της Σάμου. Αυτές είναι οι Μανωλάτες , ο Άγιος Κωνσταντίνος , ο Κέρκης τα Κοντεϊκα και ο Πλάτανος . Σκοπός είναι η αποφυγή περιοχών που ραντίζονται και την εκμετάλλευση της πλουσιότερης ανθοφορίας των περιοχών αυτών.

Τα μελισσοκομικά προϊόντα είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των παραδοσιακών τοπικών προϊιόντων της Σάμου. Είναι ιδαίτερα σε χρώμα άρωμα και υφή χάρις του πλούσιου μικροκλίματος του νησιού. Περιέχουν ανθοφορίες από νέκταρ και μελιτώματα  ( τριφύλλια , ευκάλυπτο , λιλιανθή , φασκόμηλο, χαρούπια , θυμάρι, κισσό, ρείκι και στο μεγαλύτερο ποσοστό πεύκου και καστανιάς ).

Άρθρα για το μέλι σάμου Ήρα:

“Ο Σαμιώτης Ανδρέας Λαγός επιλέγει αγνό μέλι από απόμερα σημεία της ιδιαίτερης πατρίδας του.“

Χρυσή διάκριση απέσπασε το σαμιώτικο μέλι«Ήρα»

Μέλι Σάμου Ήρα: Χρυσή διάκριση για το Σαμιώτικο μέλι στο London Honey Awards 2019

Για προτάσεις συνεργασίας εντός και εκτός Ελλάδος παρακαλω επικοινωνίστε μαζί μας με την φόρμα επικοινωνίας ή στο E-mail μας info@samos-honey-ira.gr